L'Ibex ha caigut un 0,9% al tancament i ha frenat les pujades de dues sessions consecutives, el que l'ha portat a retrocedir per sota dels 8.400 punts, després que la subhasta de liquiditat del BCE a la banca europea superés les previsions, amb prop de 500.000 milions d'euros.

Les retallades en els 'pesos pesants' del selectiu van deixar l'Íbex en els 8378 punts. Santander va perdre un 1,43%, Telefónica, un 1,33%, i Iberdrola, un 1,02%. BBVA es va deixar un 0,31% i Repsol YPF va aconseguir escapar del vermell, amb una lleu pujada 0,51%.

Les majors caigudes es les van anotar Sacyr (-6,19%), Mapfre (-3,87%) i Indra (-2,94%), mentre que les majors pujades les van protagonitzar els títols de FCC (+1,37 %) i Técnicas Reunidas (+1,05%).

Mentrestant, la prima de risc exigida als bons espanyols a 10 anys tornava a tensionar després de diversos dies de millores i arribava als 337 punts bàsics, quan l'inici de la jornada havia arrencat en els 314 punts.

El vermell es va generalitzar també entre les principals places europees. El PSI de Portugal va encapçalar les retallades (-1,3%), seguit per la Borsa d'Itàlia (-1%). Les pèrdues es van quedar per sota de l'1% el Dax de Franfort (-0,95%), el Cac de París (-0,82%) i el Footsie de Londres (-0,55%).

Al mercat de divises, la pressió inicial sobre l'euro es relaxava i l'intercanvi amb dòlars es va mantenir en la barrera dels 1,30 'bitllets verds'.

Notícies per a la venda

El estrateg de mercats d'IG Markets Daniel Pingarrón va assegurar que la reacció positiva diluïda a les borses després de la subhasta del BCE va confirmar un nou capítol de "compra amb el rumor, ven amb la notícia".

Per Pingarrón, aquesta subhasta de liquiditat a tres anys no fa més que situar la institució presidida per Mario Draghi com prestador d'últim recurs per la "via indirecta".