La portaveu d'Economia del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha ofert mà estesa al Govern per negociar els pressupostos del 2012, tot i considerar que no són útils contra la crisi i no eviten la fractura social. "Estem disposats a parlar, estem disposats al diàleg. Però no ens equivoquem, no per abonar aquests pressupostos, volem parlar per ajudar a millorar-los, perquè aquests pressupostos són molt millorables", ha argumentat en roda de premsa, on ha carregat contra mesures com el tiquet moderador o la pujada dels títols de transport. Martínez-Sampere ha criticat l'absència de progressivitat i que la única mesura sigui no eliminar l'increment de l'IRPF que va aprovar el tripartit.

ICV-EUiA considera que el pressupost "deixa milers de persones a la intempèrie"

El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat contra el pressupost que aquest dimarts ha presentat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament. Pels ecosocialistes, els comptes de la Generalitat deixen milers de persones "a la intempèrie", ja que les retallades continuen afectant als que més estan patint la crisi econòmica. "Aquesta lluita absurda i delirant contra el dèficit i el deute està provocant una recessió econòmica molt forta, i afecta sobretot les classes treballadores i mitjanes", ha assegurat el diputat Joan Boada. El diputat ecosocialista ha criticat, en especial, la reducció del pressupost en educació, sanitat o serveis socials.

C's critica els pressupostos perquè carreguen sobre les classes mitjanes i populars

El diputat de C's Albert Rivera ha criticat els pressupostos de 2012 que ha presentat aquest dimarts el Govern. Segons ha dit, aquests comptes no serveixen per reactivar l'economia i carreguen "clarament" sobre les classes mitjanes i populars. Rivera ha criticat especialment les mesures de recaptació perquè, segons ha dit, s'ha optat per una política fiscal no distributiva, sinó que grava tothom per igual. En aquest sentit, ha destacat l'anomenat 'tiquet moderador', una taxa que ha qualificat com a "injusta" i "de dubtosa constitucionalitat". El diputat ha anunciat que el seu partit té intenció de portar aquesta mesura davant el Consell de Garanties Estatutàries si obté el suport d'altres grups.

SI presentarà esmena a la totalitat contra els pressupostos "de la crisi, antisocials i del robatori espanyol"

Critica la incompetència del Govern per haver prorrogat els comptes per primer cop quan no hi havia eleccions

SI presentarà esmena a la totalitat contra els pressupostos perquè són els comptes "de la crisi, antisocials i del robatori espanyol". En roda de premsa, el portaveu independentista al Parlament, Alfons López Tena, ha remarcat que els pressupostos presentats pel conseller Mas-Colell "van contra l'economia, aprofundeixen en la crisi i augmenten les taxes de manera antisocial". El que fan, al seu parer, és "escanyar Catalunya i les classes populars". D'altra banda, ha criticat la "incompetència" del Govern per haver prorrogat els comptes del 2011 per primer cop quan no hi ha unes eleccions al Parlament. En to irònic, ha apuntat que la Generalitat no perdrà crèdit per aquest motiu perquè ja no en té.

ERC s'ofereix a CiU com a soci però lliga els pressupostos al pacte fiscal i a una fiscalitat més progressiva

El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha ofert a CiU com a soci per als pressupostos però ho ha lligat a la reivindicació del pacte fiscal i a una fiscalitat més progressiva. En roda de premsa, ha constatat que el vot en contra de la federació a la investidura de Mariano Rajoy obre un nou escenari de pacte entre nacionalistes i republicans en defensa dels interessos de Catalunya, però sempre i quan, ha continuat, es redistribueixi la càrrega fiscal i es vagi a per totes amb el concert econòmic. "Nosaltres estem disposats a seure, per part d'ERC no quedarà, però CiU sap perfectament quines són les nostres propostes. Els demanem valentia política per tirar-les endavant", ha dit.