El primer ministre italià, Mario Monti ha subratllat que Itàlia arribarà a "l'equilibri pressupostari el 2013 de forma sostenible" i ha assegurat que perseguirà "de manera rigorosa" els objectius exigits per la Unió Europea per "consolidar les finances públiques", durant la roda de premsa conjunta celebrada a Estrasburg juntament amb la cancellera alemanya, Angela Merkel i el primer ministre francès, Nicolas Sarkozy.

Així, el mandatari ha destacat que ha presentat a Merkel i Sarkozy el programa del Govern per sortir de la crisi i mantenir "la sostenibilitat" de l'economia italiana. Segons ha explicat el primer ministre, la sostenibilitat "implica també un creixement econòmic no inflacionista, no alimentat per la falta d'avanç" de manera que "implica reformes estructurals".

Monti ha recordat que Itàlia "ha de fer esforços particulars" i ha subratllat que cal "fer els deures a casa" per evitar entrar "en una fase de recessió".

En aquest sentit, Merkel i Sarkozy han assegurat que "ajudaran a la Itàlia de Mario Monti" i han anunciat "una col · laboració més estreta" amb Itàlia. A més, Merkel ha afirmat que espera "un gran èxit" a Monti en el seu nou paper de primer ministre i ha definit "les reformes estructurals" propostes per Monti com "impressionants".