Un matrimoni de 70 anys de Barcelona ha denunciat el BBVA per haver-los venut bons convertibles del banc com si es tractés d'un dipòsit d'interès fix, de manera que han perdut 14.500 euros, part dels estalvis "de tota una vida".

"Jo mai decidiria jugar-me el meu futur i el del meu fill jugant a la borsa. Jo no sé res d'això. A mi ningú m'ha demanat autorització per especular amb els nostres estalvis. Vull que em tornin els diners", ha afirmat un dels afectats en roda de premsa aquest dijous.

L'advocat de la família, del Col·lectiu Ronda, ha reclamat la nul·litat del contracte i la devolució del capital íntegre, 72.000 euros, en què, ha assegurat, és la primera demanda a Espanya d'aquest tipus contra una entitat bancària.

Segons un comunicat, el matrimoni va visitar una sucursal del BBVA a L'Hospitalet de Llobregat per actualitzar la seva cartilla, quan el director els va recomanar un dipòsit amb una rendibilitat del 5%, tot i que els va donar a entendre que el capital "estava garantit i que era de rendibilitat fixa".

Afirmen que el BBVA va vendre bons convertibles a la parella amb un alt risc financer, un tipus de producte central per a la recapitalització dels bancs espanyols però que perjudica els petits estalviadors, segons el Col·lectui Ronda.