La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha reiterat la seva oposició a la col·lectivització del deute públic mitjançant l'emissió d'eurobons, al mateix temps que ha rebutjat les crítiques d'aquells que exigeixen una major implicació del Banc Central Europeu (BCE) en la resolució de les dificultats de la zona euro.

"Les propostes d'eurobons de Brussel•les no funcionaran, ja que la confiança només pot recuperar-se a través de canvis en els tractats", ha afirmat Merkel en una intervenció parlamentària prèvia a la presentació a Brussel•les de les tres opcions que disposa la CE per emetre eurobons .

Així mateix, la cancellera germànica ha subratllat que la moneda europea se sustenta, com a condició prèvia, en un banc central amb l´"única responsabilitat sigui la política monetària". "Aquest és el seu mandat i és el que tracta d'aconseguir. Hauríem de ser molt curosos en criticar al BCE", ha afegit.

D'altra banda, Merkel ha advertit que, pel que fa al següent tram d'ajuts a Grècia, el país hel•lè encara no ha satisfet les condicions exigides per al seu desemborsament, ja que, a part del compromís per escrit de l'Executiu grec, és necessària la signatura dels partits polítics.

"La qüestió de Grècia encara no s'ha aclarit, ja que les condicions no s'han complert encara per al pagament del següent tram", ha dit Merkel.

"Perquè això passi, és necessari no només la signatura del primer ministre, sinó també la dels partits que han acordat donar suport al govern. En cas contrari no es pot desemborsar el sisè tram", ha afegit.