La continuïtat de Ryanair a l'aeroport de Girona i, per tant, la seva entesa amb la Generalitat agrada al sector turístic gironí encara que s'hagi perdut temps, diners i posicionament com a destinació fora de temporada. Aquests paràmetres resumeixen l'opinió del gerent de l'Associació d'Hotelers de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que ahir va retreure "la dilació" del Govern a reprendre i desencallar les negociacions amb la companyia de baix cost irlandesa.

El col·lectiu que representa Sabrià portava temps reclamant "la urgència d'aquest acord", que el satisfà tot i lamentar "haver perdut l'efecte aconseguit els últims anys"; a més de considerar que "hem perdut pistonada i és una pena haver tardat tant de temps quan hi havia possibilitats d'acord".

D'altra banda, Martí Sabrià es va mostrar preocupat per si els termes del pacte es completen amb compromisos que afectin l'aeroport de Barcelona; referint-se a si es contempla un increment de slots i vols que competeixin amb Girona i, en conseqüència, converteixin determinades rutes en deficitàries i es tornin a treure.

Reaccions polítiques

Que l'acord entre Generalitat i Ryanair s'ha fet públic a 4 dies de les eleccions estatals no s'escapa a ningú, sobretot a les formacions polítiques. Després de coincidir en una valoració positiva, cada partit hi ha afegit matisos que, també de manera comuna, tenen a veure amb Aena. Així, el candidat del PPC per Girona, Enric Millo, va afirmar ahir que si és diputat es fixarà l'objectiu d'augmentar el diferencial entre les taxes de l'aeroport d'El Prat i el de Girona; a més de recordar que "sempre ha defensat" que les taxes de Girona havien de ser més baixes que les de Barcelona.

Per la seva banda, el candidat gironí de CiU, Jordi Xuclà, va demanar a la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, que porti a l'últim Consell de Ministres l'aprovació de acord de mantenir congelades les taxes dels aeroports de Girona i Reus.

Mentre que el cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, va afirmar que l'import de la negociació és "massa elevat" per a Catalunya, ja que es depèn d'AENA perquè prosperi. "Mentre mani l'estat espanyol tindrem la mateixa capacitat de decisió sobre els aeroports catalans que sobre l'aeroport de Xangai", va lamentar.