El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha volgut treure gravetat a l'augment en el pagament de l'interès del deute espanyol. De fet, Rubalcaba ha negat que l'Estat espanyol estigui en risc d'haver de ser rescatat per la Unió Europea. Amb tot, ha reclamat al Banc Central Europeu si "actuï" el més aviat possible i de la manera més clara que pugui. I és que el socialista ha considerat, durant la seva visita a la seu de CCOO de Catalunya, que només això podria posar fi "a la incertesa que pateixen dotze dels països de la zona euro, i entre ells Espanya".

"Crec que no hi ha risc de rescat". Així de contundent s'ha mostrat el candidat del PSOE parlant de les novetats aparegudes aquest dijous sobre el deute espanyol i la prima de risc. En aquest sentit, Alfredo Pérez Rubalcaba creu que la "solució" passa perquè el "Banc Central Europeu actuï amb claredat i rotunditat". "Mentre no ho faci, viurem aquesta situació d'incertesa", ha alertat.

És per això, que el socialista ha considerat que el BCE "ha de comportar-se respecte al deute dels països de la Zona Euro com ho fa la Reserva Federal respecte del deute dels EUA o el Banc d'Anglaterra respecte del deute britànic". "És tan senzill com això", ha explicat Rubalcaba, que a més, ha vaticinat que "això aturarà la incertesa, de la qual estem sent perjudicats dotze països de la Zona Euro, entre ells Espanya".