El Tresor italià s'ha vist forçat a pagar un interès rècord del 6,29% per col·locar 3.000 milions d'euros, el màxim previst, en la subhasta de bons amb venciment a cinc anys celebrada aquest dilluns, el primer test del deute italià després la dimissió de Silvio Berlusconi i la designació de l'excomissari europeu Mario Monti perquè formi un nou Govern.

L'interès abonat en la subhasta representa un encariment dels costos d'emissió per al país transalpí del 18,2% respecte a l'última operació similar, celebrada fa un mes, a causa del escàs interès de la col · locació, ja que la ràtio de cobertura de l'emissió amb prou feines va aconseguir 1,47 vegades.

Després de conèixer el resultat de la subhasta, la prima de risc del deute italià a deu anys respecte al 'bund' reprenia les pujades i se situava en 464,3 punts bàsics, després d'haver arribat a caure a 446, amb un rendiment del 6,471 %.

Per la seva banda, el diferencial dels bons espanyols a deu anys respecte als alemanys pujava a 411,8 punts bàsics, respecte dels 401,7 punts de l'obertura, amb un rendiment del 5,934%.

El risc país italià va aconseguir la setmana passada un rècord de 574 punts bàsics amb un interès proper al 7,5%, el que va forçar el BCE a intervenir de manera agressiva en els mercats secundaris.