El president dels Estats Units, Barack Obama, considera que la Unió Europea (UE) està fent esforços per sortir de la crisi, segons les seves declaracions aquest dissabte en un fòrum amb directius empresarials, en què ha qualificat de "bones notícies" el relleu dels governants de Grècia i l'aleshores imminents d'Itàlia. Obama, però, ha considerat que encara queda molta feina per resoldre la crisi del deute a Europa. Després de la renúncia de Iorgos Papandreu fa cinc dies, aquest dissabte ha presentat la dimissió Silvio Berlusconi.

En declaracions en començar el seu torn en una reunió d'empresaris dins de la cimera del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia Pacífic (APEC), Obama ha indicat que si Europa no resol la seva crisi, pot tenir un efecte negatiu en l'economia global.

El dirigent considera "bones notícies" el potencial nou govern d'Itàlia i el nou executiu de Grècia, tot i que creu que queda feina per fer en l'economia europea per donar una garantia ferma als mercats que economies com Itàlia podran pagar el seu deute.