El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha anunciat avui al seu Gabinet, durant un Consell de Ministres, que aquesta mateixa tarda presentarà la dimissió al president de la República, Giorgio Napolitano, segons un comunicat de la presidència del Govern.

Berlusconi s'ha reunit per última vegada amb els membres del seu Gabinet en un Consell de Ministres de 35 minuts de durada després del qual pujarà al palau del Quirinal, seu de la prefectura de l'Estat, per presentar la seva dimissió.

El primer ministre ha donat les gràcies als seus "col·legues del Govern" per l'intens treball exercit i s'ha dirigit especialment al subsecretari de la presidència, Gianni Letta.

El Consell de Ministres ha estat celebrat després de l'aprovació definitiva, a la Cambra dels Diputats, de la Llei de Pressupostos per al 2012 que inclou les reformes econòmiques exigides a Itàlia per la UE per tal de calmar els mercats.

Està previst que Berlusconi arribi al Quirinal a les 20.30 hora local (19.30 GMT), per posar el seu càrrec a disposició del cap de l'Estat.

Segons els mitjans de comunicació italians, durant la reunió del Consell de Ministres els líders del partit governamental, el Poble de la Llibertat, han demanat a Berlusconi que no dimiteixi, al que "Il Cavaliere" ha respost: "He de fer-ho".