CaixaBank, el banc que vehicula el negoci financer de La Caixa, va guanyar 845 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, un 16,6% menys respecte al mateix període de 2010, en un entorn econòmic complex i de durs ajustos de preus i després de registrar dotacions per a insolvències totals de 1.953 milions d'euros, ha informat aquest divendres l'entitat.

En concret, l'entitat va registrar sanejaments extraordinaris nets per 633 milions d'euros, dels quals 400 són dotacions per a insolvències addicionals als calendaris establerts per la normativa aplicable.

Uns altres 159 milions corresponen a la participació del 10,1% dels sanejaments extraordinaris realitzats per Erste Group Bank i 74 són despeses derivades del procés de reorganització, que d'aquesta manera queda cobert totalment.

Entre gener i setembre, Caixabank va aconseguir unes plusvàlues extraordinàries netes de 557 milions d'euros, bàsicament per la venda del 50% de SegurCaixa Adeslas a Mutua Madrileña.

El resultat recurrent net atribuït al grup va arribar fins al setembre els 921 milions de euros, amb un descens del 10,2% sobre el mateix període de 2010.

L'entitat ha destacat que el seu nivell de liquiditat es consolida entre els més alts del sistema financer espanyol, amb 20,152 milions d'euros, pràcticament en totalitat de disponibilitat immediata.

Per la seva banda, el marge d'interessos de l'entitat va caure un 11,9% en els nou primers mesos, fins a sumar 2.320 milions d'euros, mentre que el marge brut recurrent es va situar en 4.820 milions d'euros, un 2,1% menys .

Caixabank va tancar el mes de setembre amb un 'core capital' de l´11,8%, enfront del 8,9% de desembre de 2010, i la seva ràtio de morositat s'ha situat al 4,65%, un punt per sobre del registrat a finals de l'any passat (3,65%).

Sobre les exigències requerides per l'Autoritat Bancària Europea (EBA), l'entitat presidida per Isidre Fainé va assegurar que cobrirà aquestes necessitats mitjançant la generació orgànica de capital i abans de la data límit de juny de 2012. En concret, l'exigència de capital per al grup és de 602 milions, el 2,3% del total de 26.000 milions que es requereixen per a les entitats financeres espanyoles.

El banc que gestiona el negoci financer de La Caixa ha destacat que la seva activitat s'ha desenvolupat en un entorn econòmic-financer "molt complex", encara que ha subratllat que la seva solvència i liquiditat li permetran afrontar les difícils circumstàncies actuals en condicions favorables per competir fora i dins de l´Estat espanyol.

Els ingressos de les participades (dividends i resultats per posada en equivalència) van ascendir a 834 milions d'euros, un 43,9% més, i demostren, segons l'entitat, l'elevada capacitat de generació recurrent de resultats de la cartera i la diversificació de CaixaBank en l'àmbit bancari internacional i de serveis.

Les comissions netes van créixer un 7,9%, fins als 1.137 milions d'euros per l'augment de l'activitat comercial i elevat nombre d'operacions, sobretot en el negoci d'empreses, de la banca d'inversió i les assegurances.

L'entitat ha subratllat que ha crescut en volum de negoci (+3,8%), alhora que ha reforçat la seva elevada solvència i la liquiditat, realitzant elevades dotacions per a insolvències i sense disposar del fons genèric, que es manté, en els 1.835 milions del tancament de l'exercici 2009, gràcies a la forta capacitat d'ingressos.