El líder de l'oposició grega, Antonis Samaras, ha reclamat la dimissió del primer ministre Iogros Papandreu. En una intervenció al parlament de Grècia després que Papandreu assegurés que retirava els seus plans de celebrar un referèndum si rebia el suport de l'oposició, Samaras ha demanat la dimissió del primer ministre. "Està actuant com si no hagués entès el que li he dit. Li he demanat que dimiteixi. Si ha entès que vull governar amb ell, s'equivoca", ha defensat Samaras. El líder conservador, del partit Nova Democràcia, ha reclamat eleccions anticipades en les properes sis setmanes. Papandreu s'enfronta divendres a una moció de confiança.

El missatge de Samaras és, a grans trets, que si Papandreu vol aconseguir consens amb l'oposició sobre el pla de rescat, haurà de dimitir. De fet, el líder conservador ha defensat que ell no té intenció d'entrar en un govern polític, sinó que simplement vol un govern "de transició" que accepti els termes de l'acord del 26 d'octubre a Brussel·les i convoqui eleccions anticipades.

Les tensions creixen, i els diputats del partit conservador fins i tot han abandonat el parlament per mostrar el seu rebuig al govern de Papandreu, i el suport per Samaras. Per la seva banda, el ministre d'Economia, Evangelos Venizelos, ha alertat que la celebració d'eleccions anticipades posaria en risc el nou pla de rescat. De fet, el propi Papandreu ha dit durant el seu discurs d'aquesta tarda que la convocatòria d'uns comicis suposaria una "catàstrofe".