La Caixa ha nomenat el rosinc Jordi Nicolau com a adjunt a la direcció territorial de Catalunya. Des de feia tres anys, Nicolau era Delegat General de l'entitat d'estalvis a Girona i ha estat l'encarregat, el darrer any, de conduir l'absorció de Caixa Girona. Maria Alsina, actual directora de l'Àrea de Negoci de Girona ciutat assumirà la Delegació General de La Caixa a la demarcació.

En la seva nova funció, Nicolau col·laborarà estretament amb Juan Antonio Álcaraz, que temporalment compaginarà la direcció general de Negoci de La Caixa amb la direcció territorial de Catalunya.

Jordi Nicolau, nascut a Roses, es va incorporar a la Caixa l'any 1995, exercint diferents responsabilitats. Va ser sotsdirector i director de diverses oficines, fins que el 2004 va ser nomenat director de l'àrea de negoci de la Caixa a l'Empordà. Quatre anys més tard, l'octubre de 2008 va ser elegit com a nou Delegat General de l'entitat a la demarcació de Girona en substitució de Rafael Garcia.

El nou adjunt a la direcció territorial de Catalunya és llicenciat en Ciències Econòmiques, diplomat en Comunitats Europees, MBA a la Universitat Pompeu Fabra, diplomat en Programa Desenvolupament Directiu a l'IESE i ha realizat el postgrau Lideratge i Compromís d'ESADE.

A les comarques gironines, un cop completada l'absorció de Caixa Girona, ha tingut sota la seva responsabilitat una xarxa de més de 200 oficines i una plantilla de 1.400 persones que gestiona un volum de negoci proper als 20.000 milions d'euros.

Segons dades de la pròpia entiat, un 45% del negoci financer gironí està en mans de La Caixa, que inclou en aquest àmbit els dipòsits i recursos de clients, productes financers com els fons de pensions, i la inversió creditícia. Dos de cada tres gironins són clients de l'entitat.