Endesa ha finalitzat recentment els treballs d'instal·lació d'un nou seccionador prop de Besalú, a la Garrotxa, que servirà per millorar la qualitat i la continuïtat en el subministrament elèctric a 18 municipis de tres comarques.

Concretament, el nou dispositiu comporta una major qualitat del servei a clients de Maià de Montcal, Olot, Sant Jaume de Llierca i Sant Joan les Fonts a la comarca de la Garrotxa, però també a Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Cabanelles, Navata, Ordis, Pontós, Vilafant i Vilanant, a l'Alt Empordà, així com a Esponellà i Vilademuls, a la comarca del Pla de l'Estany. Aquestes millores també beneficiaran, amb menys de deu clients per municipi, a Arguelaguer, Besalú, Sales de Llierca i Sant Ferriol.

El dispositiu s'ha col·locat a una de les línies elèctriques que connecten les subestacions de Figueres amb la d'Olot i la seva funció és desconnectar un tram de línia en cas que hi hagi qualsevol incidència. Aquesta funció, a més a més, es realitza de forma telecomandada, fet que evita haver de desplaçar un equip de la Companyia, de manera que es redueix notablement el temps d'actuació.

Aquestes reformes han significat una inversió de 22.500 euros, que ha aportat íntegrament Endesa.