El coordinador general d'EUiA ha denunciat aquest dilluns que la reforma de les caixes 'és una privatització' que pretén 'fomentar els plans de pensió privats' en detriment de les pensions públiques. 'El que es busca és fer saltar pels aires el model de caixes que coneixem', ha lamentat el també diputat al Parlament, que ha remarcat que 'tindria un efecte molt negatiu per Catalunya'. Al seu torn, ha assenyalat que 'si el responsable de la crisi econòmica és el sector financer el que s'ha de fer és crear una banca pública'. En aquest sentit, Miralles ha preguntat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, si defensarà el model de caixes actual.

El coordinador general d'EUiA ha fet una repassada a diversos consellers. Així, ha criticat 'la reiterada defensa de la privatització de la Sanitat i dels interessos de la patronal per part del Govern'. Tant és així que sobre el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha dit que 's'hauria de pensar com se li atorga la medalla al mèrit de la privatització', ja que segons Miralles el conseller 'té una obsessió per retallar les prestacions i afavorir les mútues privades'.

També ha tingut paraules pel consller d'Empresa, Francesc Xavier Mena, de qui ha criticat que aparegués 'com a portaveu de Nissan defensant que s'ha de treballar més i cobrar menys'. I sobre el consller d'Interior, Felip Puig, l'ha descrit com 'el conseller del ressentiment que apareix com la mà dura del sector social i moviments socials però que té guants de seda amb la delinqüència dels poderosos'.

El fons de pensions 'gaudeix de bona salut'

Miralles ha afirmat que 'retardar l'edat de jubilació és una mesura antisocial' alhora que ha remarcat que diversos estudis confirmen que 'es produirà una pèrdua de poder adquisitiu en els pensionistes'. 'És una mesura insolidària tenint en compte els quatre milions d'aturats que hi ha actualment al país', ha afegit, al torn que ha assegurat que el fons de pensions 'gaudeix de bona salut'. 'Es parla de retallades però no d'incrementar l'estructura d'ingressos a través d'un augment de les cotitzacions, de l'ocupació, i del combat del frau fiscal i de l'economia submergida', ha manifestat. Aquest dimarts el Congrés dels Diputats votarà les noves recomanacions del Pacte de Toledo impulsades per PP, CiU i PSOE.