Caixa Girona ha rebut en una setmana sol·licituds suficients per cobrir la meitat de les 130 prejubilacions que preveu emprendre abans de ser absorbida per La Caixa, han informat a Europa Press fonts sindicals.

L'entitat gironina i els sindicats van signar l'acord definitiu de condicions de prejubilació - a partir de 55 anys i amb un 88% del salari net - dijous 15 de juliol, i en una setmana han demanat acollir-se al pla més de 60 empleats .

La Caixa i Caixa Girona celebraran assemblees extraordinàries el 16 de setembre que hauran d'aprovar la fusió per absorció. Caixa Girona suposa entre el 2 i el 4% de la mida de La Caixa.

El calendari previst contempla l'aprovació de l'operació per part de la Generalitat a l'octubre i la formalització de la fusió a primers de novembre, per començar a operar com una nova caixa conjunta l'1 de gener de 2011.

Aquest dimecres 21 de juliol, les adreces de les dues caixes i els sindicats han acordat els aspectes laborals de l'absorció, per la qual els 850 empleats de Caixa Girona - descomptats els 130 prejubilats - passaran a formar part de La Caixa a un procés d'equiparació salarial i de condicions laborals que durarà dos anys i mig a partir de la signatura de la fusió.