El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha suggerit un canvi "important" de Govern, ja que Espanya està "sense direcció" política, econòmica i laboral.

"No sé si eleccions anticipades o no, però crec que estem sense direcció política, econòmica i laboral, i es necessita un canvi important de Govern. El país ha de prendre consciència que ara mateix tenim un greu problema: les polítiques del Govern", ha assegurat Toxo en declaracions a Punto Radio recollides per Europa Press, i alhora ha tornat a advertir que el pla d'ajust addicional i la reforma laboral generaran "més atur" i ocupació de "baixíssima" qualitat.

El líder sindical ha defensat la convocatòria de vaga general per al 29 de setembre, perquè considera que es tracta del "moment adequat", ja que pot ser "molt més efectiva" que si s'hagués avançat al mes de juny. "El 30 de setembre comença el debat dels Pressupostos Generals de 2011", ha recordat.

Sobre el diàleg social, que va tornar a culminar en fracàs el passat 16 de juny, Toxo ha lamentat l'"ambient" de treball i ha retret a l'executiu el seu absentisme "descarat", per després acabar irrompent en les negociacions, amb l'ultimàtum de decret, com un "elefant en una terrisseria".