El patronat de Turisme Costa Brava Girona juntament amb oficines de turisme i empreses turístiques de la demarcació, es promocionen en una fira al mercat del Benelux i en una al sud de França durant la primera quinzena de febrer. Fins el 8 de febrer, l'oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona es presenten a la fira 'Salon des Vacances' de Brussel·les, a Bèlgica, i fins dissabte el Patronat de Turisme participa en la mostra 'Salon Mahana' de la ciutat francesa de Tolosa.

Amb aquestes dues fires internacionals, el patronat de Turisme Costa Brava Girona pretén promocionar i presentar les novetats de l'oferta turística de les comarques gironines per a la temporada 2010.

Des de dijous i fins aquest diumenge, l'oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona es presenten a la fira 'Salon des Vacances' de Brussel·les, a Bèlgica. El patronat de Turisme hi participa juntament amb els municipis de Lloret de Mar i Calonge-Sant Antoni. En l'edició de l'any passat, la fira va rebre 105.996 visitants.

Segons el patronat, els turistes belgues es caracteritzen per conèixer bé la destinació Costa Brava i per ser un públic consolidat i fidel a la destinació gironina. Alhora, són consumidors d'activitats diverses com el senderisme, activitats nàutiques, circuits culturals i la gastronomia. El visitant belga, majoritàriament, es desplaça a la demarcació de Girona en vehicle propi i practica el campisme i el caravàning.

D'altra banda, fins aquest dissabte, el Patronat de Turisme participa en la mostra 'Salon Mahana' de la ciutat francesa de Tolosa per promocionar els productes i serveis turístics de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona. Els municipis turístics de Roses, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar i Blanes es promocionaran des de l'espai Costa Brava, mentre que la població de Puigcerdà i l'estació de La Molina ho faran des de l'espai de Pirineus de Catalunya

En aquest saló està programat establir contacte amb agències de viatges i premsa turística locals a fi de presentar-los les novetats de l'oferta turística de les comarques gironines per a la temporada 2010. Aquesta fira és la més destacada de les que tenen lloc al sud de França adreçada al públic final.

El mercat francès és el primer en importància per la destinació Costa Brava, donada la seva proximitat geogràfica. El turista francès es considera client fidelitzat a la destinació i altament coneixedor de la seva oferta turística. Les demandes informatives dels visitants francesos s'adrecen sobretot a l'allotjament i a activitats de turisme actiu de la demarcació.

El saló permet al Patronat de Turisme i als municipis gironins participants al certamen, incidir en la presa de decisions de les vacances dels francesos per a la temporada 2010. En l'edició del 2009 el saló va rebre 22.300 visitants.