Aquest dissabte, 16 de juny, el Canal 33 transmetrà en directe, a les 22.05, des de l´Arc del Triomf de Barcelona, l´òpera 'Manon Lescaut', que fins al 22 de juny es representa al Gran Teatre Liceu de Barcelona. La transmissió també es podrà seguir simultàniament, a través de pantalles gegants, a 266 poblacions catalanes que s´han sumat a aquesta iniciativa. A la comarca es podrà veure des de Figueres, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Garriguella, la Jonquera, Maçanet de Cabrenys, Port de la Selva, Portbou i Sant Pere Pescador.

Televisió de Catalunya s´encarregarà de la distribució a França, Itàlia i Catalunya; i RTVE de la resta de l´estat espanyol. La ràdio i televisió de Portugal s´uneix al projecte i retransmetrà l´òpera ´Manon Lescaut´, amb subtítols en portuguès.

Es tracta de la primera vegada que 'Liceu a la fresca' traspassa fronteres, més enllà d´Espanya i Andorra que són els territoris on es va projectar "Il trovatore", el 2017, incrementant el creixement un 45% a Catalunya i un 38% a la resta de l´Estat.

Els periodistes de TV3 Carolina Rosich i Toni Punti seran els presentadors de la transmissió en directe i explicaran l´argument i els detalls de 'Manon Lescaut' perquè els espectadors puguin entendre millor l´obra. L´acord del Liceu i TV3 ja s´havia mantingut amb anterioritat i havia permès la difusió de grans produccions com "Norma", el recital de Josep Carreras commemoratiu dels 50 anys del seu debut al Liceu, "Turandot", "Doña Francisquita", "Carmen", "La traviata" i "'Il trovatore". La voluntat de totes dues institucions és mantenir l´acord durant els pròxims anys i contribuir a la difusió operística.

La nova producció de "Manon Lescaut", de Puccini, serà la protagonista de la nit, amb un repartiment encapçalat per Liudmyla Monastyrska i Gregory Kunde, sota la batuta d´Emmanuel Villaume.

Segons el president del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany: "Liceu a la fresca és un projecte pioner, no perquè es tracti d´una representació retransmesa en directe en uns altres punts, sinó pel fet que tants municipis, amb tanta diversitat d´ajuntaments s´hagin sumat a la iniciativa. Es tracta realment d´una experiència que hi ha molt pocs exemples com aquest." "Amb iniciatives com el "Liceu a la fresca", es torna a la societat tot allò que la societat ens dona. El Liceu és molt conscient que també serveix per a la difusió de la cultura per a tota la societat."