Un peix pinzell de tonalitats mediterrànies serà, enguany, el símbol que representarà les obres de l´Inund´Art, la mostra d´art contemporani que, entre l´1 i el de juny, omplirà de creació diferents espais de Girona. Creatiu també ho serà aquest peix pinzell, amb que el públic podrà ubicar totes les peces d´art que inundaran la ciutat. Un pinzell de factura altempordanesa ja que ha nascut fruit de la creativitat de les mestres i les habilitats manuals de la norantena d´alumnes de l´escola d´El Far d´Empordà.

La directora de l´escola, Rosa Maria Moret, explica que en la creació del peix pinzell "hi han participat tots els nens del centre, des dels més petits fins als més grans, en la mesura de les seves possibilitats". Tots plegats han treballat en cadena i ho han fet amb molta il·lusió. La responsabilitat dins el muntatge anava in crescendo a mesura que l´edat de l´infant pujava. "Ens agrada molt participar en coses com aquestes", reconeix Moret qui, al rebre la proposta, no en va dubtar gens. Tots els mestres, aleshores, van pensar què fer i va sorgir aquesta idea.

Aquesta col·laboració dels infants d´El Far lliga amb la reformulació que ha fet la tretzena edició de l´Inund´Art. En aquest sentit, enguany la mostra se centra exclusivament en les arts visuals i busca convertir-se en un esdeveniment que proposa un art més vivencial, interactiu i participatiu. Inclou unes quaranta propostes, una vintena de les quals a edificis públics i centres d´art. També cal destacar la participació d´artistes de la Catalunya Nord.