La banda de rock alternatiu NÄOS va aconseguir fer-se un lloc a la final de la 10a edició del Destaca’t, el concurs de música jove de les comarques gironines. El grup gironí es va proclamar guanyador de la segona semifinal del concurs, que es va celebrar dissabte a la sala L’Alternativa de La Bisbal d’Empordà. A la final, que se celebrarà el 29 de juny a La Mirona, ja els esperen el grup llagosterenc FOK, primers finalistes del concurs després de guanyar la semifinal de Cassà de la Selva, celebrada el passat 28 d’abril.

La tercera semifinal del Destaca’t se celebrarà el proper 2 de juny a Figueres amb la participació d’Awaken The Nightmare (Amer), Koalanú (Figueres), Cesc (L’Armentera) i Malestruch (Amer).

NÄOS és un grup de rock alternatiu de Girona amb influències de grups com Muse, Foo Fighters, RHCP, Incubus, Queen o System Of A Down, creant el seu propi estil acompanyat d'un potent i desenfadat directe. NÄOS és format per David (baix/veus), Juan (guitarra/veus), Iván (veu principal), Pau (teclat/veus) & Ferran (bateria/veus). Els altres grups participants, Maria Dolors i The Angrys van demostrar l’elevat nivell d’aquesta 10a edició del concurs. The Angrys són un grup format per Frantisek (bateria), Josep (teclat/veu), Xaloc (baix) i Damià (guitarra), de 15 i 16 anys, que tot i la seva joventut porten temps dalt dels escenaris, participant en diverses trobades musicals (Capsa de música, Megàfon,...), concursos (Demostra, Destaca’t 2017,...) i festes majors (Sant Pere Pescador, Camallera, Navata). Maria Dolors són un grup de rock lloretenc format el gener de 2018 per Àlex (veu), Manel (bateria), Francesc (baix) i Sergi (guitarra) i que proposa un rock directe i energètic a base de temes propis.

Després de les actuacions del grups participants, la va continuar amb l’actuació de Sonia Chammah, cantautora argentina que està de gira per Europa, Ramons Osona, grup tribut a Ramones, i Komodor, banda punk de Sarrià de Ter. A més, lligat a la lluita del Destaca’t contra la repressió i la preservació dels drets fonamentals, l’organització va vendre samarretes del grup de suport a Valtonyc, de les quals tots els beneficis aniran destinats a la lluita antirepressiva pels drets del raper.

El Destaca’t és un concurs nascut l’any 2009, amb la voluntat de fer de trampolí dels grups emergents de les Comarques Gironines i projectar la música en català cap als grans escenaris. El grup guanyador del Destaca’t obté una plaça per tocar al concurs Música Jove, que se celebra a Montblanc en el marc de l’Acampada Jove. Al seu torn, el guanyador del Música Jove obre l’escenari gran de l’Acampada Jove, a l’Espai Independència, en la següent edició, tal com fou el cas del grup garrotxí Hora de Joglar, que va guanyar el Música Jove en l’edició del 2014 i va obrir l’Acampada Jove 2015. Per celebrar els 10 anys del Destaca’t, aquest any el premi pel guanyador també inclourà la gravació d’una maqueta valorada en 500 euros.