A Mossegades, que per tercer any consecutiu dinamitza el Grup Jove de Teatre, ha creat una nova obra des del moment zero a partir de les inquietuds dels participants. El resultat s’ha estrenat ja a Figueres i a Roses, divendres passat. L’espectacle Fórmula F parla de la recerca d’objectius personals i fins a quin punt certes persones intervenen i decideixen en societat per trobar un “bé comú” -o això ells creuen. Des de la companyia, expliquen que es demostra per si sola la solidesa d’aquesta creença.

Sinopsi futurista

L’argument futurista de l’obra parla sobre el fet que “estem a punt d’expandir la raça humana a l’univers i presentar la humanitat a la resta d’astres per mostrar una societat exemplar, digna, orgullosa i feliç. Tenim la tecnologia més avançada i tots els mitjans i recursos del món al nostre abast per fer-ho. Un objectiu comú al càrrec d’especialistes experimentats i experiments especials. Estem a punt d’avançar-nos a les pàgines dels llibres d’història, gairebé posant la dona i l’home a l’altura dels déus” expliquen els autors del text, que va convertir el teatre Bon Pastor en un centre d’investigació especial.

A Mossegades, aquest any ha assumit el repte de representar l’espectacle en un teatre més petit, el Teatre Bon Pastor, donant-li així valor i mostrant a la ciutadania les seves possibilitats. La següent representació es va fer al teatre de Roses.

L’equip creatiu està format per 14 joves d’arreu de la comarca i ha estat dirigit i capitanejat per Èric Jimènez: “l’obra és el resultat d’un procés creatiu fet de la manera més cooperativa. Hem partit d’originar un dilema i, segons les idees de cada participant, volíem enviar un missatge pur al públic a manera de representació teatral”. El lideratge, per part de la direcció, no ha estat més que un punt d’unió de manera que en l’execució sempre s’ha buscat esprémer l’imaginari i l’originalitat. Els assajos per a l’espectacle varen començar al mes d’octubre, després d’un càsting, i s’han dut a terme a l’Espai Creatiu de l’Oficina Jove cada dissabte al matí.

A més a més, A Mossegades lidera altres projectes creatius com el de dansa Interpretativa que aviat s’anunciarà la data d’estrena de l’espectacle 7 Dancing Sins, així com el grup de Teatre a l’Abast amb l’associació el Dofí. El projecte té el suport de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres.