L'Ajuntament de Figueres i l'Associació de Veïns Rally Sud, amb la col·laboració d'entitats i professionals vinculats a l'àmbit de la literatura, han convocat el segon concurs de narrativa curta de gènere fantàstic Ciutat de Figueres, acotat a la temàtica de ciència-ficció, fantasia i terror. El concurs s'ha presentat aquest matí a la Rambla Nova amb l'alcaldessa i regidora de Cultura, Marta Felip, la presidenta de l'Associació de Veïns Rally Sud, Rocío Ruiz, i professionals i representants de les entitats col·laboradores.

Després de la bona acollida de la primera edició del concurs, en què s'hi van presentar 20 relats, es convoca de nou amb l'objectiu de fomentar la creació literària en llengua catalana, incentivar i donar suport a autors novells, i fomentar la literatura de gènere. El premi té una dotació de 300 € en metàl·lic a un únic guanyador, que serà escollit per un jurat professional format per escriptors, periodistes i professionals afins a la literatura i al gènere fantàstic, a més de la publicació del relat guanyador a la revista digital El Biblionauta edició 2018.

La convocatòria del concurs rep el suport de diverses persones i entitats: Mercè Cuartiella Todolí, professora i escriptora; Ester Marcos Jordà, llibretera i escriptora; Abel Granda Paz, llibreter, Jordi Casals, professor i escriptor; Daniel Genís, doctor en filologia i professor de llengua catalana a Secundària i editor del web El Biblionauta; Sebastià Roig, periodista i escriptor; Franchu Llopis, llibreter, Enric Bassegoda, professor i escriptor; Carlos Acedo, artista especialitzat en gènere fantàstic; la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia, el web El Biblionauta, el web FicticiGirona; el Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL), i Ballet Figueres.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, ha felicitat els membres de l'Associació de Veïns Rally Sud per la capacitat organitzativa i per la implicació de tantes persones i entitats. "Aquest concurs és una gran idea per difondre la narrativa de ciencia-ficció, que sovint no és prou valorada", ha afirmat l'alcaldessa.

Podeu consultar les bases del concurs a http://veinsrallysud.com/. El termini de presentació de treballs finalitza el 31 d'agost; i els finalistes i el guanyador s'anunciaran el 30 de setembre de 2018, la mateixa data en què tindrà lloc el lliurament de premis al Teatre Bon Pastor de Figueres.