El documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, produït per la Fundació i realitzat per DocDoc Films, ha guanyat el Premi al Millor Llargmetratge en el Fine Arts Film Festival (FAFF) celebrat a Califòrnia. El Jurat ha valorat que la cinta “ha estat considerada com a única”, ha subratllat “la bona acollida que ha tingut entre el públic i els experts que han estat presents a Los Angeles”.

En conèixer el veredicte, la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer ha assenyalat que “aquest premi honora la Fundació i constitueix un reconeixement a tot l’equip de persones implicades en el projecte”. Ha subratllat que “un dels objectius de la Fundació és connectar Dalí i amb públics diversos transmetent la complexitat d’un dels artistes més icònics del s. XX”.

La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí ha estat realitzat el 2017, dirigit per David Pujol amb guió de

Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, de la Fundació Dalí, i David Pujol de la productora DocDoc Films

La fotografia ha anat a càrrecd' Ivan Carrero, DocDoc Films i l'edició de Jordi Muñoz, DocDoc Films. De la part de

documentació de n'ha encarregat Rosa Maria Maurell (arxiu fotogràfic), Lucia Moni (documents audiovisuals), del Centre d’Estudis Dalinians de la Fundació Dalí

Durada: 59 minuts

Sinopsi

La casa de Salvador Dalí, l’única residència i taller estable que va tenir, ens serveix de fil conductor per explicar la seva vida i obra, una biografia i una creació que recorren tot el segle XX. Aquest documental ens permet també destacar la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el Cap de Creus, un paisatge del que s’impregna, que el condiciona i determina. I, al mateix temps, narrar aspectes més desconeguts de la seva biografia, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana i primera model, Anna Maria, relacions que ens ajuden a entendre determinats aspectes de la seva obra i la seva vida. Conèixer la casa-taller de Portlligat és conèixer més íntimament Salvador Dalí, és conèixer Dalí i Gala en el seu hàbitat, és tenir accés al sancta sanctorum del pintor.