Després d´un parell d´anys de silenci artístic, la pintora Mª José Alba torna a l´activitat amb nova obra i nous projectes que li permetran traspassar fronteres a través del seu art, concretament al continent asiàtic, on exposarà el proper mes de juny. Ara al seu taller es troba immersa en l´experimentació de noves textures, utilitzant nous materials com la pasta gesso per dotar les seves darreres peces de relleu. Ébano és la seva darrera peça ultimada amb aquesta tècnica: "Sempre treballo amb pintura a l´oli però en aquest cas m´interessava oferir un acabat tridimensional". Les gammes del blanc, del negre i el terra sena torrat, li han servit a Alba per definir una obra espectacular que recull la força i el magnetisme de la seva darrera sèrie, Ètnia. D´aquesta obra i de la peça Flores a ella, se sent especialment orgullosa, sobretot perquè aquesta última pintura l´ha fet mereixedora d´un nou reconeixement internacional. La galeria World Wide de Los Angeles li ha atorgat un certificat d´excel·lència i inclou Alba entre les 50 millors artistes de l´any, entre 750 participants a escala internacional.

Alba es va presentar al Concurs Internacional d'art Artavita, amb un quadre de la sèrie Ètnia i amb Flores a ella, dues obres que traspuen emoció i passió a través del vermell, un dels colors predilectes de l´artista. Flores a ella s´inspira en una desfilada de models d´un reconegut dissenyador sevillà." Té un magnetisme especial i gràcies a ella he pogut obtenir aquest reconeixement", assenyala.

La mateixa editorial ja havia reconegut el treball d´Alba el 2014 i el 2015 amb la publicació de la seva obra en un llibre anual que recull diferents disciplines com ara la pintura, la fotografia i l´escultura i que destaquen per la seva qualitat i originalitat, elaborat per la conservadora d´art internacional Despina Tunberg, fundadora de l´editorial.

Salt a l´Àsia

Mentre assaboreix aquest nou èxit l´artista prepara ja les obres que viatjaran al sud-est asiàtic. Hi exposarà cinc peces, a través de la galeria Art Cuestion, d´Ourense, que atreta per la innovació de la seva obra li han proposat fer el salt a l´Àsia. Alba, que ja fa 10 anys que sedueix el públic dels Estats Units, on exhibeix el seu treball a Nova York i Houston, es mostra il·lusionada amb aquest nou repte. Exposarà a Corea del Sud, a Busan, del 21 al 25 juny i a Seül, del 27 de juny a l´1 de juliol.