La nova edició del festival Sons del Món Vi & Music de Roses serà del 6 de juliol fins al 4 d'agost i inclourà un total de catorze concerts, deu de gran format i quatre en cellers. Entre els artistes internacionals, hi ha el compositor i pianista anglès Michel Nyman, que obrirà el festival amb un concert a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries, i la banda jamaicana Inner Circle, coneguda per temes com 'Sweat (A La La Long)', que celebra 50 anys de carrera. Fa unes setmanes ja es va anunciar el concert de Gloria Gyanor, la diva de la música disco dels 70' i 80' que està de gira celebrant els 40 anys del mític tema 'I Will Survive'. Altres artistes convidats destacats són Sergio Dalma, Antonio Orozco, Manu Guix, Maria del Mar Bonet, Els Catarres, SAU 30 i Joan Dausà, entre d'altres. Els organitzadors esperen superar els més de 20.000 espectadors que van assistir al festival l'any passat. Les entrades ja estan a la venda.

El cèlebre compositor i pianista Michael Nyman obrirà l'onzena edició del festival Sons del Món Vi & Music en un concert el 6 de juliol. L'anglès, que va arribar al gran públic amb la banda sonora de la pel·lícula 'El Piano', oferirà un concert de piano solo des de la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Les altres dues apostes internacionals del certamen són Gloria Gaynor, diva de la música disco dels 70' i 80', que actuarà a la Ciutadella de Roses, tal com es va avançar fa unes setmanes. La cantant està de gira celebrant les quatre dècades del mític 'I Will Survive', una cançó que ha esdevingut un clàssic de l'empoderament femení. I els jamaicans Inner Circle, una banda mítica per temes com 'Sweat (A La La Long)' que celebren els 50 anys de carrera. Actuaran a la platja d'Empuriabrava.

La programació d'aquesta nova edició, que s'ha presentat aquest divendres, també compta amb les actuacions d'Antonio Orozco, Sergio Dalma, Joan Dausa, Els Catarres acompanyats d'Animal, i SAU30, un projecte que ha permès el retorn de la banda osonenca dues dècades després de la seva desaparició.

El 13 de juliol hi ha prevista una gran festa a la platja d'Empuriabrava. El nom de l'artista que hi actuarà es donarà a conèixer a mitjans de juny.

Quatre concerts a cellers

Una de les singularitats del festival és la programació de concerts a cellers de l'Empordà, una experiència més exclusiva donat que els aforaments són reduïts i hi ha més proximitat entre el públic i l'artista. Als Sóns del Món d'enguany hi haurà les actuacions de Maria del Mar Bonet amb l'espectacle 'Què volen aquesta gent' al celler Martin Faixó de Perafita; Juddit Neddermann al Celler Vinya dels Aspres de Cantallops; Manu Guix, al Celler d'en Guilla i Paula Valls, al Celler Espelt.

Els espais que acolliran els concerts de gran format són la Ciutadella de Roses, on hi podran assistir 2.200 persones assegudes i unes 5.000 a peu dret, i la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries, amb un aforament de 900 persones.

Per altra banda, es repeteix l'experiència del Village del Festival, inaugurat l'any passat. Es tracta d'un espai amb productes de l'Empordà on el públic assistent pot menjar i fer una copa de vi o altres begudes.

Sessions de maridatge

Laura Masramon és la sommelier del festival i la responsable dels maridatges de vins de la Ruta del Vi DO Empordà escollits tenint en compte cada artista convidat. Aquest és un tret singular del festival, que ofereix sessions de maridatge amb places limitades (30 persones). Abans de cada concert, els amants del vi poden gaudir de tasts a espais amb encant a cada recinte, com la terrassa del convent de Santa Clara a Castelló d’Empúries o el Museu de la Ciutadella de Roses.

El pressupost del Sons del Món és de més de 500.000 euros, dels quals un 25% prové dels ajuntaments de Roses i Castelló d'Empúries, Generalitat i Diputació de Girona; un 10%, del suport dels patrocinadors i del Club de Mecenatge i de la mà de Ruta del Vi Do Empordà-Patronat Turisme Costa Brava, Estrella Damm, Do Empordà,Nut, Schweppes. i Aquabrava. El 65% restant, l'assumeix Promo Arts Music, empresa organitzadora del certamen.

Aquest divendres s'han posat a la venda unes 18.000 entrades a través del web del festival www.sonsdelmon.cat i a la Ciutadella de Roses.