Després de la publicació de dos llibres juvenils sobre el món dels esports, l’escriptora figuerenca Georgina Esteva presenta una novel·la juvenil 'Enamora't, si t'hi atreveixes' (Editorial Gregal) centrada en el primer amor adolescent. La Bibiana s’enamora bojament d’en Lluc, però un seguit de situacions inesperades faran que la relació es compliqui, sobretot després que aquest mantingui una apassionada aventura d’estiu amb una tercera protagonista. El 18 de maig es presenta el llibre a la biblioteca de Roses

Com sorgeix aquesta novel·la, com la definiria?

Vaig començar a escriure aquesta novel·la fa nou anys. Va ser la primera història llarga que vaig escriure. Fins aquell moment només havia escrit contes i llibres infantils. El procés des de la primera paraula fins al resultat final, ha anat evolucionant al llarg dels anys. He anat treballant els diàlegs, les reflexions i emocions dels personatges, les escenes claus de la història, la coherència, el llenguatge… Per tant, diria que aquesta novel·la és el resultat d’un treball i aprenentatge al llarg dels anys. La definiria com una novel·la juvenil on es relata el primer amor de l’adolescència, un amor que plantejo com a passional i difícil de racionalitzar. També, una història on apareixen les primeres relacions sexuals.

Hi apareixen molts ingredients, és una trama amb molt de pes...

És una història que comença amb la il·lusió pròpia del primer enamorament, però que, per circumstàncies inesperades i que els protagonistes no trien, es veurà afectada i conduirà a una sèrie d’imprevistos que no sabran gestionar. Finalment, doncs, aquell món de color de rosa, aquella relació que semblava tan fantàstica i que era evident que ningú ni res mai no podria trencar, acaba desembocant cap a una situació absolutament no desitjada.

Què transmetrà la lectura del llibre als joves?

Crec que la història planteja una bona reflexió sobre com afrontar les situacions que ens anem trobant al llarg de la vida, però també sobre la gestió de les emocions i de les relacions sexuals. Aborda temes com la confiança, la comunicació, el respecte, les relacions, l’amistat i el sexe.

Quins elements ha fet servir per connectar amb el públic?

El llibre està escrit amb molta frescor, amb un llenguatge senzill, planer i amè. És una història intensa, però molt lleugera. M’agrada escriure històries que no cansin, que siguin fresques, que quan el lector no s’adoni, de cop i volta, ja s’hagin acabat. Per tot això, crec que pot atrapar fàcilment el públic juvenil. Per altra banda, les precioses il·lustracions en blanc i negre que ha fet Montse Buñuel li donen un bon caire adolescent i més aire al text.