Després de viure una marató de presentacions, entre elles una de gastronòmica, la del llibre Cuinar per a la colla (Cal·lígraf) i a poques hores de la celebració de Sant Jordi, els primers actes comencen a caure. A Figueres, aquest diumenge, es repeteix, per sisè any consecutiu, la 6a Revetlla de Sant Jordi, impulsada per la biblioteca Fages de Climent. Es fa a les 17.30 hores, i, per primer cop, als Caputxins. A la Revetlla, s´ha convidat noranta-tres autors i creadors, il·lustradors, editors i coordinadors altempordanesos que tenen novetats. Durant l´acte, del qual ja s´han esgotat les entrades, hi haurà la lectura de textos d´autors de la comarca 'Et dono la meva paraula' amb Glòria Cristina, Olga Cercós i Rusó Sala.

A Castelló d´Empúries, també es faran actes, concretament, aquest diumenge, a les 6 de la tarda, a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, i aprofitant els cinquanta anys de la mort de Fages, s´ha promogut el concert musical i espectacle poètic 'Poeta de l´Empordà' on participaran Josep Tero, Amadeu Casas, Francesc Pi de la Serra, Xavier Falgarona, Carles Coll, Erxart Casas, Jordi Gaspar i Ferran Martínez, i les recitacions de Pau Riba. El concert serà d´accés gratuït. Demà dilluns, dia de Sant Jordi, també hi haurà actes com una audició de sardanes o la representació de l´obra Maleïdes les guer­res (i aquell que les va fer), a la capella del Convent de Santa Clara.

A l´Escala, s'ha inaugurat l´exposició 'Llegendes de Sant Jordi' de la Fundació Víctor Mora i s'ha presentat el llibre 'Silent Souls' de Kathleen McNarney sobre contes de Víctor Català traduïts a l'anglès. Diumenge, i ja el dia de la diada, hi haurà lectura en veu alta i el recital 'Vendre´m els ulls'.

Pobles més petits també impulsen activitats com Ordis on l´Ampa de l´escola organitza, per segon any, uns premis literaris Sant Jordi oberts tant a nens com adults de tota la comarca. S´embolcallarà d´altres actes com una lectura en veu alta, contacontes, una arrossada popular, tallers infantils i un concert amb Somboits.