Tothom pot aprendre a ballar i únicament varia el ritme i temps d´aprenentatge. Aquesta lliçó l´aprenen molt bé en Jaume, en Guillem, la Martina i la Maria. Són els protagonistes del conte infantil Ballar malgrat els obstacles, d´Eva Serra, (Omnia Books) que explica la història d´uns nens i nenes amb un objectiu en comú: ballar. La cadira de rodes, la ceguesa, la sordesa o la Síndrome de Down no seran, en un primer moment, un impediment per iniciar-se en aquest esport. El seu màxim objectiu serà demostrar, a ells mateixos i al seu entorn proper, que poden aconseguir realitzar un esport que d´entrada es presenta complicat pels passos que cal fer, el ritme de la música que cal seguir i el desplaçament al voltant de la pista de ball.

"Moltes vegades els obstacles els posem nosaltres, els nens arriben on volen quan tu no poses un límit, jo intento transmetre això als meus alumnes" explica l´autora, Eva Serra, mestra d´educació infantil, llicenciada en Psicopedagogia, també ballarina de competició i professora de ball. "Amb aquesta premissa vaig començar a escriure un conte de diferents personatges amb diferents dificultats, que després es troben al final de la història" i coincideixen en un campionat. "Malgrat tots els obstacles, arriben a ballar i a posar dempeus un pavelló, se senten realitzats, ja que han aconseguit una cosa per ells mateixos". El conte s´adreça a alumnes de Primària i Secundària i permet treballar valors com l´esforç, la superació d´un mateix, la companyonia a l´aula, o a escala personal. El text s'acompanya de les il·lustracions d'Abdon Jordà i Jord Martínez.

Des del 2009 Serra és membre del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Ball Esportiu i responsable de Ball Adaptat, organitzant tot tipus de cursos de formació permanent dirigida als tècnics. "Em vaig adonar que sovint els professors de les escoles de ball no tenien les eines suficients per ensenyar els alumnes amb alguna dificultat i en el meu cas eren ells mateixos que m´orientaven com aprenien més bé". Fora d´Espanya ja s´estava fent ball amb cadira de rodes, ball per a persones cegues, però "aquí hi havia una mancança i des de la Federació vam convidar persones expertes per fer cursos als nostres professors i així obrir el ventall del ball esportiu a diferents col·lectius". L´autor del pròleg és Julio Salinas, exjugador del Barça, que destaca en aquestes pàgines l´esforç que el ball implica". Eva Serra és l´autora de l´únic llibre escrit en l´actualitat sobre la història del ball esportiu a Catalunya, Els balls de saló al nostre país, publicat el 2014. Fa classes de balls de festa major i de competició a la seva escola de ball, Aprenem, de Figueres, on ja es troba a la venda el llibre. També es pot comprar per Amazon.