Un nen de 13 anys i un arqueòleg afeccionat van descobrir a l'illa alemanya de Rügen un tresor que va poder pertànyer fa més d'un mil·lenni al rei Harald "Dent blau", que va introduir el cristianisme a Dinamarca.

El tresor està compost per centenars de peces, perles, un martell, brotxes i anells, informa aquest dilluns l'agència alemanya DPA, que cita a l'arqueòleg aficionat René Schön i a l'oficina arqueològica regional.

Schön i el col·legial Luca Malaschnitchenko van descobrir una peça al gener gràcies a un detector de metalls en un camp prop de la localitat de Schaprode, en aquesta illa de Rügen al mar Bàltic. I les autoritats locals van procedir a l'excavació del tresor dels 14 i 15 d'abril.

Un centenar de peces semblen datar del regne d'Harald I (910-987), rei unificador que va rebutjar les creences víkings i va iniciar la cristianització de Dinamarca.

També hi ha peces més antigues, procedents de remots llocs, com un Dírham de Damasc transformat en joia i que data de 714.

Les peces més recents daten dels anys 980, el que dóna a entendre que aquest tresor va poder ser amagat per l'entorn de Harald I, qui, després d'haver perdut una batalla contra el seu propi fill en 986, havia fugit cap a Pomerània on va morir un any més tard, segons la literatura del segle X, explica DPA.

Harald "Dent blau" és una important figura històrica en l'entorn nòrdic. És en el seu honor que la tecnologia de comunicació "Bluetooth" va ser batejada ja que es considera que va ser un gran comunicador i generadors de xarxes socials.