Avui dimecres 4 d´abril comencen els treballs d´una excavació arqueològica al solar nord de la Basílica de Santa Maria de Castelló d´Empúries, que es prolongaran fins el divendres 20 d´abril de 2018. Concretament, els treballs arqueològics tindran lloc al jaciment arqueològic situat a l´aparcament de vehicles de terra ubicat al costat nord de la Basílica de Santa Maria, a la base del campanar principal i a prop de la Capella de la Sang de la Basílica i del Mirador d´en Malino.

Per aquest motiu, des de demà dimecres 4 d´abril i fins el divendres 20 d´abril i durant tot el dia l´estacionament de vehicles a l´aparcament de terra del costat de la Basílica es veurà afectat parcialment fins a la finalització de l´excavació arqueològica, per la qual cosa la Policia Local senyalitzarà de forma corresponent i col·locarà tanques i senyalitzacions per prohibir l´estacionament de cotxes i vehicles a l´aparcament de terra.

Aquesta intervenció arqueològica, dirigida per l´arqueòloga Anna Maria Puig Griessenbegrer i promoguda pel Museu d´Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, del Departament de Patrimoni Històric i Museus de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, suposa la continuació de l´excavació arqueològica realitzada al mateix jaciment durant la primavera de l´any 2017 i té com a objectiu aprofundir i completar els treballs de recerca històrica sobre el poblament altmedieval de Castelló d´Empúries mitjançant la metodologia arqueològica.