L´Oficina de Català de Roses ha realitzat la darrera sessió de l´activitat 'Fem-la petar amb un llibre', un taller de lectura i conversa en català, que s´ha dut a terme des del novembre de 2017 fins al març de 2018 a l´Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.

Al llarg de tretze sessions, Montse Sastre, Mercè Fages i Mar Pèlach, les tres voluntàries que s´ha fet càrrec del taller, han facilitat les orientacions adequades per tal que les persones inscrites s'hagin endinsat en la lectura en llengua catalana i hagin consolidat l´aprenentatge d´aquesta llengua. A partir de la lectura de textos i de les converses generades a partir d´aquestes lectures, els participants han millorat la fluïdesa i l´expressió oral en català.

Durant aquests quatre mesos, s´han llegit articles d´opinió d´autors diversos i temes ben diferents, contes de totes les èpoques, poemes d´arreu, etc. També s´ha llegit la novel·la Asfíxia, d´en Marc Grijalvo, amb qui es van poder intercanviar opinions i punts de vista en una sessió especial amb presència de l´autor.

En aquesta darrera sessió, els assistents han pogut acabar de llegir alguns dels textos que els havien quedat pendents, mentre feien un tast dels dolços, sucs i tes preparats per ells mateixos amb motiu de la cloenda.

L´organització d´aquest taller ha facilitat la implicació i participació en el projecte de tres persones voluntàries, a més de la col·laboració amb la Biblioteca Municipal, que disposa d´un espai idoni i veu afavorits els seus objectius de promoció de la lectura.

L´Oficina de Català de Roses, per la seva banda, ha participat en l´organització del taller i ha impulsat el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l´ús social del català a través d´activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.