Figueres fa molts anys que no té Carnaval, però el Birraval omplirà, aquest dissabte dia 24, de 10 a 12 de la nit, i per quart any seguit, aquesta mancança. Inspirat en les dues grans festes juvenils de Roses, el Carnaval i el Correbars Rosink, el Bar de La Cate impulsarà pels carrers figuerencs un nou esdeveniment que consisteix en un correbars de carnaval. “Més que un correbars, pretén ser la festivitat de Carnaval de Figueres, omplir el buit que hi ha”, explica Irene Caamaño, dinamitzadora del Bar de La Cate i organitzadora de l’esdeveniment amb Agnès Coll.

Es calcula que hi haurà prop de 330 participants -d’inscrits, ja se superaven els 300 en els darrers dies- repartits en 55 equips de 4 a 8 persones. D’aquesta manera, la xifra tornarà a incrementar-se: 180 participants (2015), 200 (2016), 250 (2017) i 300 (2018).

Es tracta d’una activitat on els participants, tots disfressats, requisit per a prendre-hi part, tindran set tiquets per a canviar en set bars del centre de la ciutat en forma de canya o de pintxo. Els set establiments que s’hi han adherit són: Venècia, El Dynàmic -els dos supervivents des de la primera edició, el 2015-, La Nota, Txot’s, Sentits, La Plaça i Versàtil.

El més ràpid i millor disfressa i foto

El Birraval posarà en marxa, a més, tres al·licients: premis per a l’equip més ràpid en completar la ruta -l’equip “Ho sento, Víctor” ha fet el triplet-; la millor disfressa conjunta i la millor foto que sortirà de la que els fotògrafs faran a cada grup i en cada bar. D’entre els premis, hi haurà sopars al Bar de La Cate, abonament al Cineclub Diòptria, inscripcions pel Barretina Rural Fest de Siurana i entrades pel Kiwi Escape Room.

El correbars de carnaval s’iniciarà a les 10 de la nit al Bar de la Cate i acabarà a les 12, en el mateix local, amb una festa de disfresses amb el discjòquei Adrià Giner.