L'Ajuntament de Castelló, amb el suport de la Diputació de Girona, ha editat el llibre Castelló, vila d'arxius. 30 anys d'arxiu municipal a Castelló d'Empúries (1987-2017). Les seves autores són Marisa Roig, arxivera municipal, i Meritxell Fernández, ambdues al capdavant de l'arxiu castelloní. Es presenta dissbate el 3 de febrer a les 12 del migdia a la capella del convent de Santa Clara per Josep Maria Barris, arxiver municipal de Roses.

El llibre neix amb la voluntat d'acostar l'arxiu als veïns i democratitzar-lo. El volum s'ha estructurat en dues parts; a la primera, s'explica l'origen i l'evolució del patrimoni documental i la coexistència a Castelló i durant segles, de diferents arxius. A la segona, hi ha una selecció de documents, reproduïts pel fotògraf Andres Bülhmann que ressegueix els episodis fonamentals de la història del comtat d'Empúries i de la vila.

Dins dels actes de la festa de la Candelera

Dissabte, l'activitat continua amb una proposta cultural al matí, que portarà diferents artistes a dibuixar Castelló, hi haurà un taller familiar de natura: Fem menjadors d'ocells amb llavors, a les onze del matí a l'Ecomuseu Farinera, la presentació d'un llibre sobre els 30 anys dels arxius municipals, una sessió de cinema infantil, amb la pel·lícula Canta!, a la sala municipal i, a continuació, la projecció de la pel·lícula 50 perles, realitzada per les persones jubilades de Castelló d'Empúries.

A la nit, se celebrarà un gran ball amb l'Orquestra Maravella. Finalment, diumenge, s'han previst actes molt populars durant el matí com ara la 4a Trobada de Puntaires i el primer Campionat de Botifarra a la sala municipal o animació infantil. Com a cloenda, a les sis de la tarda a la Basílica, tindrà lloc el Concert El cicle de la vida. La coral gran de l'escola de música municipal participarà en la interpretació de la cantata Ho sap tothom i és profecia amb lletra de J. V. Foix i música de N. Bonet.