La Fundació Carulla convida a emprenedors culturals a participar en la nova edició del Premi Lluís Carulla, dedicat a impulsar projectes que des de la cultura ofereixin respostes als reptes de present i futur de la societat catalana.#LaCulturaTransforma, i tu?

#LaCulturaTransforma, i tu?El guardó vol premiar i fer viables iniciatives culturals de valor afegit i dirigir-se als emprenedors culturals perquè presentin els seus projectes en clau de transformació social. Els creadors culturals del nostre país són bons coneixedors del poder transformador de la cultura, i el Premi Lluís Carulla té per objectiu identificar aquests projectes, impulsar-los i acompanyar-los perquè siguin sostenibles.

L'emprenedoria cultural com a valor per a la societat

L'emprenedoria cultural com a valor per a la societat

En els últims anys la creació cultural s'ha vist especialment castigada per la manca d'inversió des de les administracions publiques i agreujada per polítiques fiscals que l’han perjudicat directament. Els creadors i emprenedors que tot i les dificultats han continuat apostant per la cultura, ho han fet des d’un profund convenciment de la necessitat de la creació cultural com a motor de millora per a la societat. La Fundació Carulla se sent identificada amb aquest fet i vol recolzar l'emprenedoria cultural que permet pensar i interpretar els reptes del país des de múltiples perspectives, i teixir una societat en la qual tothom se senti representat.

El Premi Lluís Carulla 2018 vol premiar els esforços per fer de la cultura quelcom viu, transformador i sostenible, que ens acompanyi durant tota la vida. En paraules de Marta Esteve, Directora de la Fundació Carulla: "La cultura és un element imprescindible per conviure en societat i per imaginar com millorar-la. La creació cultural mostra tot el seu potencial quan ens interpel·la directament, quan ens fa partícip i ens qüestiona. Des de la Fundació Carulla volem potenciar l'impacte de la creació cultural al nostre país, ajudant a fer visibles, viables i duradors aquells projectes culturals que plantegen un impacte i conviden a la ciutadania a prendre'n part. Volem animar els creadors a pensar intervencions culturals multidisciplinàries, de valor afegit, que trobin entre la tecnologia i l'art (per posar uns exemples) espais de construcció cultural".Projectes que poden optar al Premi Lluís Carulla 2018, terminis i dotació econòmica

Projectes que poden optar al Premi Lluís Carulla 2018, terminis i dotació econòmica

Els projectes que optin al Premi Lluís Carulla 2018 poden ser inèdits, estar en una fase inicial o bé plantejar un salt qualitatiu Poden ser projectes digitals, musicals, del món de les arts escèniques, de la poesia i la literatura, de fotografia, del cinema i el món audiovisual... Pot ser un projecte tecnològic, científic, una publicació, o bé una combinació entre alguns d'aquests àmbits. La convocatòria és oberta a particulars, empreses i organitzacions sense ànim de lucre, i el període d'inscripció és del 8 de gener al 8 d'abril de 2018. Els guardonats es donaran a conèixer a mitjans de novembre d'enguany.

Acompanyament professional per garantir la viabilitat dels projectes

Acompanyament professional per garantir la viabilitat dels projectes

Una de les novetats del Premi és l'assessorament i acompanyament empresarial als projectes premiats per tal de garantir-ne la viabilitat. Netmentora Catalunya, una organització de suport a l'emprenedoria, és l'associació que formarà i farà seguiment als premiats per tal que esdevinguin emprenedors culturals.

La dotació econòmica dels premis és de 100.000 euros i es distribueix de la següent manera:

  • Premi al projecte guanyador: 60.000 € + 2 anys d'acompanyament empresarial
  • 2 premis a projectes finalistes: 15.000 € per projecte + assessorament empresarial

Un web i un blog per a la cultura transformadora

Un web i un blog per a la cultura transformadora

El Premi Lluís Carulla disposa del web www.premilluiscarulla.cat en la qual es presenten exemples de projectes i intervencions que transformen la societat des de la cultura, així com articles i entrevistes a creadors culturals que volen servir d’inspiració per als candidats que presentin projectes. El hashtag #LaCulturaTransforma acompanyarà les comunicacions del Premi.

Sobre la Fundació Carulla

Sobre la Fundació Carulla

A la Fundació Carulla, nascuda el 1973 per enfortir el sentiment de pertinença i la cohesió social a través de la cultura, la llengua i els valors de la societat catalana, encara el 2018 amb un compromís renovat amb la cultura i el país. Durant l'any del nostre 45è aniversari impulsarem nous projectes en el marc de la nova visió de la Fundació, que és treballar per un país obert, cohesionat i integrador que sigui generador d'oportunitats. El nostre horitzó és impulsar i connectar iniciatives innovadores que, des de la cultura i l'educació, transformin i millorin la nostra societat. El Premi Lluís Carulla n'és un molt bon exemple.