El govern municipal de Llançà ha posat la mirada per al 2018 en el projecte de construcció d´una nova i gran biblioteca municipal que resoldria les mancances de l´actual servei ubicat a la casa de cultura. Ja s´ha entregat el projecte bàsic del nou equipament i durant el mes de juliol de 2018 es lliurarà el projecte executiu. La nova biblioteca s´ubicarà a les hortes situades entre l´avinguda Europa i la Casa de Cultura i comptarà aproximadament amb uns 1000 m2 i una zona enjardinada en el seu exterior, "amb la voluntat que sigui un equipament alegre, obert i lluminós", destaca el regidor de Cultura Francesc Guisset.

Fomentar la lectura

Aquest projecte havia quedat aturat en legislatures anteriors, segons Guisset. Ara l´Ajuntament ha aprofitat la línia de subvencions que la Diputació de Girona ha obert per a la redacció de projectes de construcció (bàsic i executiu) per a biblioteques del sistema de lectura pública, per tal que es puguin adequar als paràmetres del Mapa de lectura pública. El projecte executiu es lliurarà el juliol del 2008, de manera que les obres podien iniciar-se a finals de l´any que ve i a partir d´aquí en el termini d´un any podria estar enllestida la nova biblioteca. El nou edifici s´ubicarà en uns terrenys de titularitat municipal. L´Ajuntament ja ha aprovat inicialment la compra d´uns altres terrenys que permetran ampliar la zona enjardinada que envoltarà el nou equipament. "L´objectiu és fer de la nova biblioteca un espai de trobada per a la gent del poble, un espai lluminós i ampli que convidi a gaudir tant dels espais interiors com exteriors. L´aprofitament de la llum solar, a través de grans finestrals, per evitar el consum d´electricitat ha estat un dels valors que s´ha tingut en compte en el projecte" destaca el regidor.

L´equipament, que ocuparia uns 1000 metres quadrats, constarà d´un edifici de dues plantes. A la planta baixa hi hauria la recepció, una zona de lectura per a adults i una altra per al públic infantil. A dalt hi hauria un altre espai de lectura, una sala de conferències, oberta als estudiants perquè puguin fer treballs. L´equipament preveu una zona de magatzems, una sala de reunions i un espai per al personal de la biblioteca. En total el projecte podria tenir un pressupost d´entre 800.000 i un milió d´euros, però la xifra es determinarà quan es disposi del projecte executiu. La construcció de la nova biblioteca significaria un salt important per a la vida cultural del municipi. Actualment Llançà disposa d´una biblioteca d´uns 100 metres quadrats, que no cobreix les necessitats de la població, "amb la qual cosa es millorarà la qualitat de servei" destaca el bibliotecari Joan Serra.