El segon mini cicle de cinema dalinià es clausura aquest dimecres amb la projecció de 'La Vida Secreta de Portlligat. La Casa de Salvador Dalí' a La Cate de Figueres, a dos quarts de 9 del vespre. Aquest documental de la Fundació Gala-Salvador Dalí està realitzat per DocDoc Films i dirigit per David Pujol, qui comparteix guió amb Montse Aguer.

El documental es presenta a Figueres després de ser guardonada amb el Premi al Millor Documental i a la Millor Pel·lícula de l´Arte Non Stop Festival de Buenos Aires, Argentina: i també ha rebut el Golden Prize de l´AVICOM, el Comité Internacional de l´Audiovisual, Noves Tecnologies i Mitjans Socials de l´ICOM, el Consell Internacional de Museus. També ha estat finalista a d´altres festivals: a Figueira de Foz, Portugal, i a les ciutats italianes de Nàpols i Roma.

La presentació d´aquest dimecres anirà a càrrec de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, i David Pujol, realitzador, guionista i productor de Doc Doc Films.

El documental ens situa a la casa de Salvador Dalí a Portlligat, l'única residència i taller estable que va tenir, que serveix de fil conductor per explicar la seva vida i obra, una biografia i una creació que recorren tot el segle XX. Aquest documental permet també destacar la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus, un paisatge del qual s'amara, que el condiciona i determina. I alhora explicar aspectes més desconeguts de la seva biografia, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana i primera model, Anna Maria, relacions que ens ajuden a entendre determinats aspectes de la seva obra. Conèixer la casa-taller de Portlligat és conèixer més íntimament Salvador Dalí.

L´entrada és gratuïta prèvia reserva de plaça al 972 677 520.