El Festival de Peralada ha avançat dos dels espectacles de la propera edició a celebrar entre els mesos de juliol i agost de 2018. L'aclamat tenor Jonas Kaufmann tornarà al festival per tercera vegada després del seu pas les edicions del 2012 i 2014 amb èxits aclaparadors, la nit del 28 de juliol. Amb format de concert líric, el tenor bavarès acompanyat per l'Orquestra Titular del Teatro Real dirigida pel mestre Jochen Rieder, oferirà una nit de gran repertori líric i operístic a l’Auditori Parc del Castell. Un concert ideat per fer gaudir al públic amb els seus nombrosos registres i de la seva veu àmplia, rica en musicalitat i gran tècnica vocal, combinada a la perfecció amb les seves dots interpretatives.

L'endemà, el 29 de juliol, l'òpera Thaïs de Jules Massenet - en versió concert- arribarà per primera vegada al festival empordanès. El gran intèrpret Plácido Domingo i la soprano Ermonela Jaho, protagonitzaran una de les òperes més belles del compositor francès en un moment on està esdevenint un autèntica redescoberta als teatres arreu.

Acompanyats per les bases estables del Teatro Real sota l’experimentada batuta del mestre Patrick Fournillier, gran coneixedor de l’obra i de l’univers Massenet, i les veus de Michele Angelini, Jean Teitgen, Lídia Vinyes Curtis i Elena Copons i el Cor Titular del Teatro Real, Thaïs es presenta a Peralada amb un elenc vocal i musical de veritable luxe. L’òpera inspirada en la novel·la Thais d’Anatole France, narra la història de dos personatges antagònics i els seus viatges personals de recorregut oposat; una cortesana que es redimeix a Déu i un monjo que renunciarà a la seva fe per entregar-se a l’amor i al desig de la carn de l’encisadora cortesana egípcia. Erotisme i misticisme es donen la mà al llarg d’una partitura formidable.

La programació de la propera edició respon a la voluntat del festival de fidelització del seu públic i l’objectiu d'aquest avançament de programació és la internacionalització de l’esdeveniment cultural a través de la captació de públic melòman i potenciar la destinació Empordà-Costa Brava a l’estranger. Per tal de poder entrar a formar part de les agendes i circuits d’òpera internacionals, és imprescindible donar a conèixer les propostes amb mesos d’antelació. Per aquest motiu, l’organització ha decidit anunciar aquest cap de setmana líric protagonitzat per tres pesos pesats de la lírica internacional i posar a la venda, des d’avui mateix, les entrades per aquests dos espectacles.

Les entrades es poden comprar a través del web del festival festivalperalada.com o al telèfon 902 374 737. Els preus de les localitats van des dels 90€ als 295€ i la zona Platea Premium 320€. Un any més, pel públic interessat en assistir al Festival des de Barcelona, l’organització ha habilitat un bus amb trajecte Barcelona-Peralada-Barcelona les nits amb espectacle a l’Auditori Parc del Castell. El bus sortirà a les 18h des de Ronda Sant Pere, 21, de Barcelona i té un cost de 35€ per persona.