El Centre Cultural Sant Domènec de Peralada ha acollit la presentació del llibre 'La Muga' de Joan Carreres aquest divendres. Amb aquest llibre, l´autor presenta una visió completa global i exhaustiva del recorregut del riu Muga des de diferents vessants (geogràfica, paisatgística, natural, mediambiental, històrica, patrimonial...) que, alhora, serveix com a fil conductor per fer un repàs de tots els pobles pels quals transcorre el riu empordanès per excel·lència, que neix a la Catalunya Nord. Amb textos rigorosos i ben documentats i més de 300 fotografies donen una visió completa i intensiva dels diferents indrets per on circula 'La Muga'.

A la presentació hi intervingueren, Pere Torrent i Martín, Alcalde de Peralada, Carles B. Gorbs, periodista i editor, Jordi Sargatal, zoòleg, Joan Anton Abellan, president del Centre d´Estudis Comarcals de Banyoles i Joan Carreres, escriptor, fotògraf i autor i coordinador del llibre.

Joan Carreres va néixer el 27 de juny de 1976 a Viladamat (Alt Empordà), on resideix, és un gran amant i coneixedor de la geografia, dels pobles, de la gent, de les tradicions i del paisatge de les nostres contrades. D´aquest fet ha brollat i nascut la seva vocació i dedicació com a fotògraf i escriptor.

És autor dels llibres La Vall de Campmajor. Un secret per descobrir (Gorbs Edicions, 2011), Fluvià (Gorbs Edicions, 2015), Masos i molins de Sant Aniol de Finestres. Vida, records i transformació (Editorial Oliveras, 2017) i 'La Muga' (Gorbs Edicions, 2017), llibres als quals ha aportat tant els textos com les fotografies.

També ha col·laborat en el llibre Els pobles oblidats (Edicions Sidillà, 2014) i ha realitzat diversos escrits etnològics, excursionistes i geogràfics per a diverses publicacions, entre les quals Les Garrotxes, Les Alberes, Ecoxarxa, Butlletí del Consorci de l´Alta Garrotxa i Revista de Girona.