El festival Som Cultura continua la seva activitat a la comarca aquest cap de setmana amb dues propostes especials, a l’Escala. El festival Portalblau proposa un concert d’hivern exclusiu i limitat amb una programació de luxe especial aquest diumenge. Els caps de corda de la reconeguda Giorquestra oferiran una actuació basada en Vistes al mar, una de les obres emblemàtiques catalanes per a quartet de corda per Eduard Toldrà i inspirada en els poemes de La ginesta de Joan Maragall.

L’activitat inclou una visita guiada, prèvia al concert, a l’emblemàtic edifici de l’Alfolí de la Sal de l’Escala, recentment museitzat, a les 12.00 hores i més tard, a les 12.30 hores el Concert de Giorquestra. En acabar hi haurà degustació d’anxoves de l’Escala.

El Festival Som Cultura encara reserva una altra activitat a l’Escala per al proper 26 de novembre, a l’escenari de l’Alfolí de la Sal, on està prevista una visita titulada L’Escala i la Mar d’Empúries, de la mà de poetes consolidats que recitaran textos relacionats amb la sal i l’edifici durant el recorregut de la mostra.

Propostes arreu

El mateix dia diumenge dia 19 Sant Pere de Rodes acull una altra de les propostes del Festival: Mr. Stone i el misteri dels pelegrins, una activitat ideal per a famílies amb nens de 5 a 12 anys. El quadern de notes i el bagul de viatge d’aquest intrèpid viatger descobriran als participants els enigmes que s’amaguen al monestir de Sant Pere de Rodes i que els participants hauran de resoldre.