Salvador Dalí sempre va mantenir una gran fascinació pel setè art. Durant uns anys, va desplegar tota la seva creativitat gestant decorats que, encara avui, són recordats. Un dels directors amb els quals va col·laborar va ser Alfred Hitchcock i un dels films, 'Spell­bound' (1945), de les primeres cintes que tractaven la psicoanàlisi i la interpretació dels somnis. Els Amics dels Museus Dalí i el cineclub Diòptria projecten aquest film justament aquest dimecres dins un minicicle dedicat a explorar la relació de Dalí amb el cinema. L´entrada és gratuïta, però cal reservar trucant al 972 677 520 o enviant un mail a amics@fundaciodali.org.

'Spellbound' es projecta a la Sala La Cate de Figueres a les 20.30 hores i el presenta Carme Ruiz, curadora en cap del Centre d´Estudis Dalinians, que parlarà del binomi Hitchcock-Dalí i dels motius d´aquella col·laboració. En aquest film, Hitchcock va voler que Dalí participés per la seva insatisfacció per la manera en què el cinema havia resolt fins llavors les seqüències oníriques.

Aquesta no és l´única projecció del cicle que també inclou el documental 'La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí', que es podrà veure el dia 29 de novembre. Produït per la Fundació Gala-Dalí i realitzat per DocDoc Films sota la direcció de David Pujol, el treball ja ha guanyat dos premis: Arte Non Stop Festival International Film & Art Festival BA i el premi d´Or d´Avicom. El presentaran Montse Aguer, directora dels Museus Dalí i coguionista del documental juntament amb Pujol, que també serà present a la projecció.