Aquest divendres, 10 de novembre, es formalitza de la cessió del dibuix «Croquis per al Club Mediterranée» al Museu d'Art de Girona (md'A) per part de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). L'acte comptarà amb la participació del president de la Demarcació de Girona del COAC, Narcís Reverendo, i de la directora del Museu d'Art de Girona, (md'A), Carme Clusellas.

Després de la signatura del conveni, a les 19 h, les activitats es desplaçaran a la Demarcació de Girona del COAC, ubicada a 100 metres del md'A, on se celebraran dues conferències que contextualitzaran el Club Mediterranée, el complex turístic que Dalí representava en el dibuix i que Pelayo Martínez va construir al Pla de Tudela de Cadaqués, i que fa pocs anys es va desconstrucció seguint el projecte del paisatgista Martí Franch.

En concret, Martí Franch parlarà sobre "La recuperació dels paisatges naturals urbanitzats". I seguidament, l'arquitecta Sílvia Musquera, autora de la tesi "La fotografia com a testimoni del paper de l'arquitectura en la transformació del paisatge de la Costa Brava als anys seixanta", explicarà la relació entre "Dalí i el projecte del Club Mediterranée".

Amb la cessió d'aquest dibuix al md'A, la Demarcació de Girona del COAC posa a l'abast de la ciutadania una obra d'art que forma part del Fons Pelayo Martínez i que ara té l'oportunitat de ser exposat a les sales del museu mostrant la relació de Salvador Dalí amb l'arquitectura.