Fa quatre anys, fruit d´un estudi de Càritas Girona, va decidir impulsar-se una delegació a Cadaqués. Els dos primers anys, la feina va ser molt intensa, tal com explica la presidenta, Roser Bosch. Davant la necessitat de trobar finançament pels seus projectes socials, van impulsar l´edició d´un llibre. Aquestestiu passat va veure la llum, doncs, 'La cuina a Cadaqués', un recull de receptes de trenta-un restaurants del poble. L´acollida d´aquest volum solidari, del qual es va esgotar la primera edició en tan sols deu dies, ha estat espectacular.

"La nostra idea era donar a conèixer què fèiem, perquè vam adonar-nos que molta gent no sabia ni que existíem", comenta Bosch. Tenien ben clar que calia fer quelcom que interessés, "i se´ns va ocórrer que tingués a veure amb el menjar". Així va sorgir el llibre. Amb un pròleg del xef Joan Roca i la col·laboració de 31 restaurants del poble, que van proposar una recepta i també van fer una aportació econòmica per pagar l´edició, es va tirar endavant. Bosch també comenta que van aconseguir el suport econòmic d´Eccocivi i Dispuig.

Les receptes del volum són molt diverses: n´hi ha de més fàcils i de més complexes, n´hi ha de cuina tradicional de Cadaques, com coca de sardines o les burilles, i de moderna com un flam d´albergínia amb comí o un caneló amb crema de foie i parmesà. Totes les receptes van acompandes de les fotografies d´Andrea Resmini, un jove fotògraf italià que es va oferir també a col·laborar.

'La cuina a Cadaqués' es pot aconseguir a través de la web de Càritas Girona, però també físicament als restaurants, l´església i algunes botigues. El donatiu són 15 euros. Els diners recollits ajuden a finançar els programes socials: tres amb gent gran, un taller de suport educatiu a infants, i un taller de català i coneixença de l´entorn a nouvinguts.