Figueres

Figueres convoca la quarta edició del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia

El termini de presentació de les fotografies finalitzarà el 26 de novembre

18.10.2017 | 15:56

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria de la quarta edició del concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia, que pretén contribuir en la creixent afició a la meteorologia, fer divulgació científica de diferents fenòmens i aspectes meteorològics, i retre homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc. El termini de presentació de fotografies per participar en el concurs finalitzarà el 26 de novembre.

El concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia està obert a tothom, resident a qualsevol lloc, i la inscripció és gratüita. Les fotografies presentades hauran de ser inèdites, i realitzades entre l'1 de gener de 2016 i el 26 de novembre de 2017. Cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies, i només podrà rebre un premi, excepte que també resulti premiat per la votació del públic.

Com en l'edició anterior, el concurs s'estructura en quatre categories: Fenòmens meteorològics, per a fotografies que mostrin qualsevol fenomen meteorològic i hagin estat fetes a qualsevol lloc; Meteorologia, aigua i territori, per a fotografies que mostrin l'estret lligam entre meteorologia, aigua i territori-persones; Tramuntana, on s'hi podran presentar fotografies que mostrin qualsevol referència a la tramuntana com a element identitari de l'Empordà; i Fenòmens meteorològics a Figueres, que es va incorporar en l'edició anterior, que engloba fotografies que mostrin qualsevol fenomen localitzat a Figueres.

En el marc de l'ús creixent de les xarxes socials, també es proposa, com en l'edició anterior, la categoria especial Instagram/Twitter, a partir de la qual es podrà participar mitjançant l'ús de la telefonia mòbil i les corresponents apps d'aquestes xarxes socials, amb imatges que mostrin qualsevol de les quatre categories anteriors (Fenòmens meteorològics, Meteorologia, aigua i Territori, i Tramuntana). Per aquesta categoria especial, caldrà publicar un màxim de 3 fotografies amb l'etiqueta #concursmeteofigueres, amb el títol i el lloc de presa.
El primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, assegura que "l´Empordà és un territori ideal per observar els fenòmens meteorològics" i anima a participar en el concurs que duu el nom d´un dels divulgadors pioners de la comarca.

El concurs fotogràfic se celebra en memòria de l'entranyable meteoreòleg figuerenc Ferran Pou, que va morir l'any 2013. La seva dedicació, rigor i perseverança en la feina diària de recollida de dades i d'interpretació del temps de Figueres i de l'Alt Empordà el van dur a ser un dels observadors i divulgadors meteorològics més importants del país.
El veredicte dels finalistes escollits es farà públic la setmana de l´11 de desembre de 2017. El lliurament de premis tindrà lloc el dimecres 20 de desembre a la Biblioteca Fages de Climent, de Figueres, en sessió oberta al públic. Les fotografies presentades es podran veure en una exposició fotogràfica a la mateixa biblioteca, es publicaran al web municipal, i es podran reproduir en una pantalla en el mateix lloc de l´exposició o en altres dependències de l´Ajuntament de Figueres.

Es poden consultar les bases completes del concurs i el procediment per participar-hi al següent enllaç: www.figueres.cat/concursferranpou. Qualsevol dubte que aparegui durant el desenvolupament del concurs es podrà resoldre a través de l'adreça electrònica mambient@figueres.org o del número de telèfon 972 032 322.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema