La doctora en Humanitats i llicenciada en historiadora de l´art Mariona Seguranyes conduirà, aquest divendres a partir de les 8 del vespre, una xerrada-col·loqui al voltant de la vida i l´obra del pintor Josep Maria Martínez Lozano. L´acte es fa a l´hotel Pirineos de Figueres i inclourà, a més, un recor­regut comentat per la més de trentena de peces, sobretot de la primera etapa, que de l´artista es troben exposades en aquest espai. La proposta és d´accés lliure, no cal reservar, i, posteriorment, qui ho desitgi pot quedar-se a sopar.

Com explica la reconeguda experta en pintura empordanesa i, sobretot, l´univers dalinià, aquesta xerrada servirà per conèixer millor els pintors que, a finals del segle XIX i tot el XX, es van sentir fascinats pel paisatge del cap de Creus i, sobretot, a Martínez Lozano. Seguranyes va escriure, fa un parell d´anys, el llibre 'La porta d´entrada al cap de Creus', que es va completar amb una exposició a la Casa de Cultura de Llançà, seu que acull el Museu de l´Aquarel·la i, justament, la col·lecció Martínez Lozano.

Segons Seguranyes, la col·lecció que s´exhibeix a l´Hotel Pirineos "és rellevant i inclou teles de grans dimensions". El públic assistent, doncs, podrà veure de prop obres destacades d´un dels artistes amb més carisma i qualitat que ha donat l´Empordà. De fet, en aquest acte, també hi serà present el seu net, Eduard Martínez, actual director del Museu de l´Aquarel·la i coautor, juntament amb Thais Gómez, de la interessant biografia del seu avi, Viure per pintar, presentada la primavera passada.

Un sopar per completar

D´altra banda, després del recor­regut i la xerrada, qui ho desitgi, pot quedar-se a sopar al Pelegrí. Aquí podran fer un menú de tastets per 23 euros i triar dins una completa carta. En aquest cas, sí que es pot fer reserva trucant al 972 500 312.