La Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries arribarà a la desena edició plenament consolidada, del 12 al 15 d'octubre amb la presència de noranta artistes de tots els estils i disciplines. L'ànima de la Ruta Anna Maria Constanseu ha presentat a la Casa Can Contreras del municipi, la programació de la Ruta que s'obrirà dijous dia 12 donant pas a la primera de les activitats paral·leles, que en cada edició cobren més importància. Aquest dia a les 12 del migdia es presentarà el llibre 'Crema Londres a Tarragona' de la fotògrafa Roser Arqués, una de les artistes que participen a la Mostra. L'obertura oficial es farà a les quatre de la tarda i a les vuit del vespre s'han previst diferents actuacions musicals per celebrar l'aniversari: hi haurà música en directe amb els Serfs Música i a continuació els Senyors de Foc faran un espectacle d'homenatge a aquests deu anys.

La Ruta es podrà visita en una vintena d'espais públics i privats del municipi i en aquesta edició s'afegeix l'Espai Zero, al Rentador, on s'hi farà una acció puntual. Les exposicions es podran visitar al llarg de divendres, dissabte i diumenge que es tancarà amb una activitat novedosa, un concert de Cor i Orgue a càrrec de l'Orfeó Laudate-Jonatan Carbó dirigit per David Malet, a la Basílica de Castelló d'Empúries i amb entrada gratuïta.

L'alcalde Salvi Güell s'ha mostrat satisfet de la rellevància que ha adquirit aquest esdeveniment cultural al municipi i s'ha destacat un cop més la seva qualitat. Enguany participen a la mostra alumnes i professors de l'Escola de Belles Arts de Barcelona, i també s'ha convidat a l'Escola d'Arts d'Olot. Entre els participants vinguts d'arreu de Catalunya destaca la presència també d'artistes reconeguts de Madrid i Galícia.