L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha començat els treballs de restauració de l'edifici de l'antic convent de Sant Agustí que data del segle XVII i XVIII. Els propietaris han cedit la utilització de l'immoble a l'Ajuntament que el destinarà a equipament cultural. Serà un espai complementari i sala d'exposició arqueològica al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó.

El projecte de restauració de l'edifici, a càrrec dels departaments d'Urbanisme i de Patrimoni Històric, inclou enguany una primera fase d'intervenció de neteja, retirada de brutícia i runa acumulada durant els anys, d'enderroc de l'antiga coberta, de reforç estructural i de la realització de la nova coberta de l'antiga església del convent de Sant Agustí, que és la part en pitjor estat de conservació de tot l'immoble, amb un cost de 34.194,00 euros.

L'edifici està inclòs dins el catàleg d'edificis històrics i béns immobles d'alt valor patrimonial i històric del Pla Especial del Centre Històric (PECH) de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries però estava en mans privades.

El març d'aquest any es va aprovar la cessió per part dels propietaris que ha permès plantejar el projecte de rehabilitació.

La Diputació de Girona col·labora econòmicament amb una ajuda del 60% del cost de la intervenció i també participa en l'acord amb el propietari.

El convent de Sant Agustí va ser reconstruït pels monjos agustinians després que l'anterior convent medieval de Santa Magdalena fos destruït l'any 1654. La ubicació de l'actual edifici del carrer Calabró coincideix amb el centre del puig Mercadal, una de les primeres àrees de població i emplaçament de l'antic castell altmedieval de la vila, la primera residència dels comtes d'Empúries.