La família de l´enginyer figuerenc i gestor públic de reconegut prestigi, Ramon Boixadós, traspassat el passat mes d´agost, ha donat 600 llibres d´art, història i literatura a la Biblioteca de Garriguella. La voluntat del qui va ser molts anys President de la Fundació Gala Dalí (Figueres, 1927-2017) s´ha fet efectiva aquesta setmana, en un acte íntim, a la biblioteca del municipi.

En una nota feta pública per l'Ajuntament i la biblioteca de Garriguella, els seus representants han manifestat sentir-se "honorats d´acollir aquest llegat tan valuós, i garanteixen que aquests llibres, un cop classificats i catalogats, passaran a ser d´accés públic". "La Biblioteca i l´Ajuntament de Garriguella volen reiterar les gràcies als familiars de Ramon Boixadós, per la confiança que han manifestat en nosaltres i per totes les facilitats que ens han ofert. No els defraudarem", ha volgut precisar l´alcaldessa, Isabel Teixidor.

"Tot i la modèstia del nostre equipament, els garantim que aquest llegat, a part de complementar, enriquir i prestigiar el nostre fons, ens ajudarà a fomentar i divulgar l´art, la cultura i la nostra història, amb la mateixa passió amb què ho va fer el seu donador. Procurarem ser uns hereus dignes d'aquests documents i, al mateix temps, no ens cansarem de reivindicar la generositat demostrada per Ramon Boixadós cap al país on va néixer", ha conclòs Teixidor.