Jordi Mercader i Miró serà el nou president de la Fundació Gala-Dalí, en substitució de Ramon Boixadós i Malé, traspassat el 12 d´agost d´enguany. Així ho ha decidit el Patronat de la Fundació, reunit de forma extraordinària aquest dilluns al matí.

Jordi Mercader i Miró va néixer a Portbou l´any 1943. És doctor enginyer industrial per l´Escola Tècnica Superior d´Enginyers Industrials de Barcelona, màster d´Economia i Direcció d´Empreses per IESE, president del grup paperer Miquel i Costas & Miquel, S.A., vicepresident del consell d´administració de VidaCaixa Grup, S.A., membre de la junta directiva del Cercle d´Economia, patró de la Fundació Princesa de Girona, vicepresident de l´Institut Cerdà, i membre del Consell de Mecenatge de la Fundació Pasqual Maragall. És patró vitalici de la Fundació Dalí des de l´any 1990.

Va ser president de Bazán i de l´antic Institut Nacional d´Indústria (INI), així com vicepresident del consell d´administració de La Caixa, d´Aigües de Barcelona i de REPSOL YPF.