Figueres

La Fundació es reserva accions contra Pilar Abel

Considera que amb aquest dictamen es posa fi a una polèmica absurda i artificial

06.09.2017 | 17:31
Els responsables de la Fundació Dalí

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha explicat, a través d'un comunicat, que avui ha rebut els resultats de les proves d´ADN de Salvador Dalí, que demostren que Pilar Abel no és filla biològica de Salvador Dalí.

El Jutjat de Primera Instància núm. 11 de Madrid ha traslladat als lletrats de la Fundació Gala-Salvador Dalí (el despatx Roca Junyent) el dictamen emès per l´Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses en el que, després d´analitzar les mostres biològiques de Pilar Abel Martínez i les obtingudes en l´exhumació de les restes mortals de Salvador Dalí, conclou que els resultats obtinguts "permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de María Pilar Abel Martínez".

Aquesta conclusió no és cap sorpresa per la Fundació, ja que no hi ha hagut en cap moment cap indici de veracitat d´una pretesa paternitat. Es confirma que aquesta decisió judicial inusual i injustificada de practicar l´exhumació ha estat totalment inadequada i desproporcionada, i es posa en evidència la seva total improcedència i la inutilitat dels costos i perjudicis de tota mena, que ha ocasionat, respecte als quals la Fundació reitera la seva reserva expressa d´accions.

Segons explica, la Fundació se n´alegra que amb aquest dictamen es posi fi a una polèmica absurda i artificial i que la figura de Salvador Dalí quedi definitivament exclosa d´unes pretensions sense fonament. La Fundació Dalí se n´alegra així mateix de poder-se centrar novament en la gestió del seu extraordinari llegat artístic i en la divulgació de la obra i figura de Salvador Dalí.

Properament es restituiran les restes mortals de Salvador Dalí. S´informarà oportunament quan hagin estat reubicades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema